Bemutatkozás


 

Magamról: Szekeres Sándor

1985 óta vagyok ezen a pályán. A Medicor Röntgen gyárban végbemérőként indulva jutottam el szervizelésig.

Azóta sok minden megváltozott. Generációs váltásokon ment át a röntgen minden területe. A diagnosztikában az elmúlt időben több új technológia is született (CT, MRI, PET, PET-CT stb). A fejlődésnek megfelelően megváltozott a szervizmunka jellege: komoly műszerezettséget, fantomokat és sokoldalúbb elméleti és gyakorlati felkészültséget követel. Az előírások és a követelményszintek ismeretével, eszközök, fantomok és műszerek segítségével lehet megfelelő minőségű munkát végezni.

Az igények változását nekem is követni kell – naprakész információkkal, folyamatos továbbképzéssel, műszerbeszerzéssel. Az elvárt minőségi munkavégzés feltételének folyamatos kiépítése és megfelelő szinten való fenntartásának záloga a megfelelő minőségbiztosítási rendszer működtetése.

2007-ben a működési profilnak megfelelően az ISO/IEC 17025 került bevezetésre és gyakorlati alkalmazásra.  A 7 éves NAT akkreditáció tapasztalata mára elegendő volt arra, hogy a napi gyakorlatban már tanúsítás nélkül is tökéletesen működik az MSZ EN ISO/IEC 17025 minőségbiztosítási rendszer.

Aktívan veszek részt az MRT, a MOFT és a MEDING hazai technikai minőségbiztosítást érintő munkájában.